En springtur bland solsken och höstlöv

Då har man varit duktig och vart ute och sprungit i solskenet, ska dock komma ihåg att ha karta. Sprang vilse och hitta inte hem. 
Vi har också förstått hur man tar kontakt med andra människor här, det gäller att inte vara blyg. Träffade en tjej på jobbet som var otroligt trevlig = byter nr på en gång. Så de funkar. Trivs mer och mer, de är väl vänner som man saknar, det spontana, men de verkar som om det löser sig.


planering in i den minsta det detalj

 
 
Idag är jag glad tjej, då min pappa meddelar att jag fått den lokalen jag ville boka på nyår, vilket betyder att det blir en säker hemfärd för mig, plus att jag får träffa mina vänner, samt familjen. Mycket, mycket bra. Tack pappa!
Har också jobbat klart för veckan, men de står jobb på schemat veckan efter vilket är super. Pengar som bara rullar in. Det gillas.

be strong and smile


en liten del av lägenheten

Då har en del av denna måndag redan försvunnit. Dagarna går snabbare än vad man tror, trots att jag idag hade hemlängan. Var på nya jobbet, fått arbetskläder, ser ut som en grön pigilinglass. Allting vi har på oss är grönt och jag lyser verkligen, men det är bara att vänja sig. Ska bli kul att sätta fram fötterna här och visa vad man går för.

Kontraktskrivning på nya arbetet i morgon

Det är det dags i morgon för att skriva kontrakt. Då har man blivit med nytt jobb. Känner mig extremt stolt över mig själv, 19 år och flyttat hemifrån och står på stadiga ben. Trodde jag inte om mig själv för en vecka sen. Tycks också bli fint väder den kommande veckan, så det ska bli skönt om jag nu får njuta av vädret eller om det blir jobb. Och så vill jag hälsa till mamma och pappa att jag saknar dem, även hur stor man än är så slutar man aldrig sakna dem. Otroligt bra!

 


Oslo by Night

Nu tänkte vi göra något spontant och kolla runt på gatorna i Oslo när det är kväll. Se om det är något att rekommendera. Dyrt lär de vara, men kanske värt slantarna man spenderar. Dansa av sig den stressen och pressen man haft på sig denna veckan angående allt jobbsökande. Annars räknar jag ner dagarna till vårt första besök, av syster Frida och Mamma. Ska bli mysigt med lite kärlek hemifrån. Puss

2 arbeten under 24 timmar

Då är jag en ganska lugn och stabil tjej nu när jag fått två jobb. Var iväg på mitt första idag, på dagis. Något nytt. Det som känner mig väl och läser detta förstår vad jag menar. Sen så ska jag skriva på kontrakt för matbutiken, "kiwi" på måndag samt börja mina kurser som jag måste genomgå. Spännande!
Inte ätit något på hela dagen, fick laga maten på dagiset med kommentarer: " är du masterchef" " Gud du hackar så otroligt snabbt" är norrmän dåliga på mat? Haha. Fått mat i mig nu efter 9 timmar, tomatsoppa med avokado/Philadelphia sås med toppoing av knaperatekt bacon + pannkakor. Nu ska jag sova.


Första gången ensam i lägenheten

Känner att man börjar leva vardagslivet här. Syster är på jobbet och Jessica söker jobb. Jag har precis vart på intervju, enligt mig känns det super. Tar en snabb måltid som lina lämnat kvar på spisen innan nästa intervju. 
Fick förfrågan idag på intervjun om heltid. Känns som om jag trivs bättre här en vad jag tror när jag öppnar munnen och säger; "enligt mig nu, så skulle jag kunna flytta hit ett bra tag" snacka om förändring i skallen. Positiv tjej, älskare!
Också märkt att det blev en positiv reaktion på bloggen, steg från mina 10 läsare i nerlagd blogg till 200 st nu, verkar som om intresset finns för mitt liv i Norge så får hålla denna blogg i liv. Puss

 

mitt oslo

Fått uppdrag att blogga när jag befinner mig på villovägar. Så ska försöka mitt bästa då intresset för detta inte är på topp. Men gör det för er där hemma. 
Det har inte hänt så mycket förutom att vi flyttat in och kommit i ordning. Sökt en del jobb och ska på två intervjuer. Thats it.


RSS 2.0