en liten skönhet

Då har två dagar med 100% gått förbi och jag är nu två dagar närmare hemfärd. Med små myrsteg närmar jag mig 29 maj. Idag är en stor dag för mig, då mina högsta chefer är på jobbet och jag ska förhandla mitt kontrakt lite. Bland annat högre lön samt ersättning för det extra timmarna som jag kommer att arbeta. Får se hur det löser sig, hoppas så klart på det bästa, men är samtidigt nervös.
Mina små ögon har blivit bättre med en superkräm från min lilla dansk som jag bor med, som själv är allergisk mot pollen (om det nu är det) så blir det inte bättre får jag kolla när jag kommer hem, så jälva dyrt på apoteket här och så har man själv blivit så snål på vissa ointressanta saker.
Dags och göra sig klar och ta en dusch och bege sig på ett arbetspass, igen. Bara fortsätta kämpa så är man snart hemma. Puss

härliga soliga dagar

 Haft kanonfina dagar och jag har faktiskt haft riktigt trevligt. Norges nationaldag var superfin, även fast jag jobbade några timmar så fick jag se lite hur det gick till. Alla var klädda i sina nationaldräkter, både tjejer och killar. Väldigt fint, men en sån dräkt kostar runt 30.000, vilket är sjukt..haha!
Blev också ledig i lördags. även fast det var 100% så ska man kanske inte tänka pengar jämt, utan också ha trevligt med sina nära och kära. Oslo är väldigt fint på sommaren när uteställerna öppnar och faktiskt folket börjar röra sig på gatorna. Livet uppstår igen, känns de som. 
Skönt med varmt väder, gick för första gången barbent i går, har dock inga bra skor här då jag inte trodde att solen skulle titta fram tills jag åkte hem. Bara pina igenom dessa få dagar med illaluktande fötter!
Fyller snart år, 20 barre. Tänkte skriva en snabb önskelista:
Mateus porslin (skålar i grått, tårtfat i svart, salladsskål svart/grå, mindre skålar, gråa/svarta)
Eltandborste
Vita FINA handdukar
Parfym (Jessica Simpson)
Ikea (presentkort)
Babyliss, (plattång/locktång i samma)

förväntningar

Jag börjar känna i kroppen att det börjar närma sig hemfärd. Känner mig som att jag ska få sommarlov och slutar skolan. Jag har nu 2 månaders ledighet då jag sagt ifrån mig tiderna på lagerströms. Kände att det var bäst för kropp och själ. Är otroligt sliten nu, men det är väl också att man känner att ''friheten'' närmar sig.
Annars så är det kontraktskrivande som gäller, både på jobbet och på lägenheten. Jobbets kontrakt behöver dock några förbättringar, vilket vi hoppas på ska fixas och jag blir nöjd. Ska bli kul att få gå in i lägenheten igen och kolla och fantisera om hur allt ska se ut. funderar starkt på attåka tbx över en helg för att hjälpa Lina med allt roligt pynt. Vill inte missa det då jag faktiskt inte ska bo i lägenheten förns tillbakafärd. 
Längtar efter grillkvällar, uteserveringar och solsemester, samt att kunna hälsa på min mamma i norrland som alltid har vart något jag vill åka till. Vill ha sommar, missar solskenet hemma i Sverige när det är så ''fint'' v'äder i Oslo. Fasiken kommit till den regnigaste platsen på jorden känns de som och när de väl är sol blåser det stormvindar så man blåser bort...haha. Tragiskt för norrmännen. Det är inte bortskämda när det gäller vädret i alla fall. Dags för lite underhållning av mina miljoner serier jag kollar på. 10 timmars serietittande på 3 dagar. LIV!

grubblande dagar

Sitter med så grubblande beslut. Ska jobba på Lageströms i sommar men känner nu när jag väl har jobb här i Norge att man ska ta ledigt de 2 månaderna man är hemma och bara finna lugnet och göra det men vill. Samtidigt vill jag inte sätta lageströms i en jobbig sits, har ju som sagt tackat ja till dessa tider, men visste inte då att jag skulle få en ny anställning och åka tillbaka. Jag är lite smått förvirrad.
Tänker också att alla andra kommer ju faktiskt jobba så vad ska jag göra på vardagarna?...Typiskt!
Annars så har jag ont i min rygg som en jävla kärring, haft det nu i cirkus 1 vecka och det går aldrig över.Mian ögon kliar också sönder. Undrar om jag är allergisk mot något...hoppas inte pollen men nu börja det göra ont och bli riktigt irriterande. Kom bara helt plötsligt i går. Usch vad som kan ske på några dagar. Många tankar i huvudet nu. Ska nog ta lite sömn innan jobbet! Puss

en underskrift ifrån

Lina och jag var på lite visningar i går. Bland annat på en jättefin lägenhet som vi senare på kvällen fick reda på att vi fått ett JA till. Hur lycklig som helst. Den är väldens finaste. Väldigt central och HUR ljus som helst. En drömlägenhet för mig. Fattas bara en lien skrubb som jag kunde ha som en garderob till mina kläder men man kan inte få allt. Kommer bli inflytt 1 juni. Eller jag ska hem, men vi kommer hyra ut något rum så kommer inte betala så mycket, samt att Lina kommer vara hemma i lägenheten. Den är också delvis möblerad med de möblerna som man ser på bilderna. Det finns också ett till rum, med en säng och skrivbord, garderober osv.
Känns som om jag vunnit på lotto. Ska få inreda lite, ta en tripp till IKEA och bara få njuta. kontraktet är på 13 månader minst. Jag vet att jag kommer stanna så länge då jag måste skapa framtid på jobbet här. Har ju gått ett år kan man säga om man räknar med sommaren och att jag kommit tbx i augusti, det här blir bra. Skulle allt gå åt hell så kan man alltid hyra ut. Kommer som sagt vara mycket mer ledig och kunna åka hem 2 gånger i månaden 5 dagar var, eller 10 dagar på en gång. Så är inte så orolig.
Det är superfint väder och jag sitter inne, vill inte gå ut då jag ska till jobbet kl 13. Missar en SÅ fin dag. Thats sucks. Men hoppas på fina dagar i Sverige när jag kommer hem. Puss

vädret hatar mig

Ledig dag i morgon och kan inte mer än älska det, MEN BLEV PRECIS SKITARG. Stått hela tiden att det ska bli 19 grader och sol. NU HELT PLÖTSLIGT står det 11 grader och måln. SERIÖST. Tack gud i himlen som straffar mig. Skulle för första gången få lite fräknar på nosen. SUG NORGE!
Arg tjej. Annars försöker Lina och jag hitta en lägenhet hos oss där vi kan bo tillsammans. Helst vill vi skapa ett litet litet kollektiv. Vi har hittat en jättefin lägenhet nu, med 3 sovrum. Så vi hoppas på det bästa. Längt från mitt jobb dock, men man får överleva. Inte hela världen och det är skönt att bo lite centralt! Puss
 

det finns liv i oslo

Haft några fina dagar med mina föredetta sambos. Vi åt mat, drack lite och umgicks med varandra i toradags kväll. Verkligen skönt att umgås med dem som står en nära. Släppa tankar och bara återgå till ett litet privatliv.
Annars så var det smockat på jobbet idag. Längtar till min lediga dag på måndag. Då ska jag bara ta det lugnt och sen packa min väska som Lina ska ta med. Vissa av mina saker som måste hem. Nu närmar det sig ordentligt. Spännande som bara den att få sätta fötterna på lite svensk mark ett tag. 
Annars så är det bara att kämpa på, känns som om dagarna går jättesakta för att det börjar närma sig. Känner mig som ett barn på julafton. Denna hemkomst är bättre än julafton!
Dags att krypa ner i sängen för att få njuta en dag till på Leos Lekeland. Puss och sköt om er mina nära och kära!

bakisladdning

I tisdags hade jag en så SJUKT bra kväll. Finns något som kallas för russetider här i Norge. Som en student, men alla har sin egen buss som de pimpar upp till..jag vet inte vad men SKITHÄFTIGT. Åkte med en sån buss i tisdags för att fira en kollega lite. Efter den kvällen fick jag smaka på bakfylla + 8 timmar på jobbet. Sen en valborg på det som slutade i trött fylle-bakis-humör för mig. Sov mysigt hemma hos Jessica och nu ska jag snart bege mig till jobbets 8 timmar, igen. Dock är det 100% så inte helt fel att få 300 norska i timmen. Dags att göra sig klar. Puss

RSS 2.0