dagens gator

Dagen har spenderats med min sambo och solstråle Karin på Oslos gator. vi har myst runt och slösat lite pengar. En givande och underbar dag i solskenet. Skönt att göra annat om vardagen än bara jobb. Nu är det en dag mindre tills jag får åka hem. Längtar verkligen sönder mig efter familj och pojkvän. Första jag ska göra är att krama om min pojkvän men också springa upp till min älskade pappa så jag får hålla om honom i några minuter innan vi drar oss tillbaka till älsklings nya lägenhet. Aldrig sätt den och han pratar om inredning hit och dit, så spännande att få se min nu STORA killes nya hem. Lite nervös faktiskt!

helt slut

Känns som om jag har sprungit ett maratonlopp idag. Helt slut efter jobbet. Tror det är för att jag har en ledig dag i morgon efter 14 dagars slit och med 17,5 timmars övertid i fickan.  Dags att ta en dag och bara vara jag, strosa runt lite. Sen är det bara snart 3 arbetsdagar kvar tills jag äntligen får lägga mina armar runt kärleken i mitt liv. Ska bli så underbart. 1 månads längtan, tar på lilla kärleksfulla mig. Men längtan ger mer uppskattning har jag märkt, bara det sakerna som att gå och handla i mataffären med han vid sidan är så värdefullt. Jag älskar kärlek, älskar min kille.
 

jag är stolt.

Att ta steget att flytta till ett nytt land är kanske lätt, men att stanna kvar och vara utan det man älskar. Det är svårt. Under min resa har jag verkligen lärt mig att få ta vara på mig själv. Ta hand om mig själv. Det finns ingen som kan lyfta mig upp på en gång om jag tar ett felsteg. Den här resan har gjort mig stark, men ändå svag. Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjort under den här tiden i Oslo, men jag har aldrig heller vart så stolt över mig själv som under den här tiden i Oslo. Att jag klarat stått på egna ben i motgång och framgång. Klarat plocka upp mig själv när jag fallit några meter. Klarat se på mig själv i spegeln och säga rakt ut, ''du är fan grym''. Jag är stolt över mig själv och ändå stolt över att jag mått dåligt. För det är genom mina mörker som jag har funnit ljuset och vågar kämpa mig fram. Jag är stark, starkare än någonsin. Och jag är verkligen redo att möta världen med min framgång när denna tid i Oslo någon gång är slut. Jag är glad att jag tog ett steg utanför den säkra ramen, ut för att möta verklighetens svåra, men också underbara dagar. Jag har lärt mig mycket, lärt mig saker som många aldrig kommer att få lära och inte heller förstå. Uppnått saker som många i min ålder aldrig kommer att få uppnå. Strävat mot saker som jag kämpat till och nått målet. Men även fast jag är stark och stolt så skulle jag trots allt aldrig klarat mig utan min familj, vänner och så klart min pojkvän. Som alla är med mig och stöttar mig varje dag. Små ord som värmer och gör hela dagen till ett ljus. Jag är lika stolta över er som jag är över mig själv. Utan er på ett kort avstånd och ett samtal ifrån, skulle jag aldrig stått där jag är idag. Jag är stolta över er, att ni är kvar vid min sida. 

nya godingar

 
 Kan inte hålla fingrarna borta från skor. Inte heller när mina älsklingar till höstskor tappat sulan så nu fick jag "lov" att köpa nya skor. Men eftersom jag fick mer än väntat i lön och min buffert är över det normala så, va fan. Lite får man skämma bort sig när det går bra i livet. Skulle vara ledig idag, men vi har haft intervjuer på g så vart på jobbet för att hålla dom. Kul att se 15-17 åringarna sitta nervösa och kanske få sitt första jobb. Hitta några riktiga solstrålar så hoppas det här blir lysande. Kul att ha ansvar och anställa nya personer, man känner sig lite extra viktig!

miljontals droppar

Det regnar här, jag som fixade mig för att ta en tur innan mitt jobbpass ner till stan. Men så pissade verkligen himmeln nu. Ingen iden ens att försöka gå ut för att hålla sig torr om fossingarna. Så nu sitter jag här i stället och lyssnar på Melissa Horn och fördriver tiden i sängen. Rätt lugnande. Vaknade dock kl 8, redo att åka till jobbet, men stänger idag så försökte soman om men det gick inte. Annars så mår jag bra, trots att jag jobbat väldigt mycket denna vecka, men ändå så är det kul på jobbet och jag älskar verkligen att gå dit. Så ska nog göra mig i ordning för att sätta mig på bussen.

växer som ett träd

Har börjar spara nu i månaden för jag vill verkligen ha mycket pengar när min resa i Oslo är slut, även fast det är många månader kvar så måste man börja någonstans. Nu när min lön kom in så förstår man hur mycket jag egentligen kan spara i månaden. Helt sjukt. Blir så stolt över mig själv att jag nu gjort en budget och verkligen håller den. Jag som är/var miss shopaholic spenderar nu max 500:- i månaden på kläder, skor och smink tillsammans. Sant. Faktiskt hållt det också. Man känner ett mindre intresse när man ser pengarna växa på kontot. Försöker mer sysselsätta mig med mat och fika, så jag kommer iväg. Även fast det nu inte går så bra heller, att komma iväg från jobb/hem. Men pengarna växer på kontot och det känns skönt. Både chef och pengar. Supert!

en dag i september

Torsdag och veckan springer iväg. Redan snart helg, även fast jag nu inte är ledig på två helger så känns det ändå skönt med helg. Betyder en helg närmare hemresa. Ska snart till jobbet. Jobbar stägning en dag i vecka, vilket är en stor skillnad mot förut, då jag kunde jobba 4-6 stängningstider. Nu jobbar jag nästan alltid 9-17, vilket är skönt, blir inte alls lika trött och sliten på vardagarna som jag blev förut. Nu känns det som om jag kan ta vara på dagen mer, även fast jag egentligen alltid går hem.
Dags att ta på sig arbetskläder och gå iväg till bussen. Som stannar ca 2 minuters promenadväg från mig. Strålande. Älskar min lägenhet.

en tass som värmde

Det är med tårar som jag skriver detta inlägg, då min hund inte längre får vandra på jordens gröna med sina mjuka tassar. Inte längre få springa över mig med sin klumpiga stora hundkropp. du lämnar oss med ett tomt hjärta min tokis. Vi älskar dig och tack för det lilla året som du fanns här bland oss. Min Nimbis. Vila i frid
 

fjorton dagars slit


Nu är det 14 dagars slit tills min lediga måndag och 18 dagar tills hemfärd för att sedan packa väskan igen och åka på efterlängtad resa med min 50 åriga mamma och två storasystrar. Ska bli så skönt att få umgås med familj på utlandssemester. Var många år sedan och ett väldigt bra sätt att fira att min mamma blivit 50 år. Idag är jag ledig och ligger och vilar upp mig för mina två veckors jobb, men längtar tillbaka till jobbet. Är lite tråkigt att ligga hemma och bara glo. Tröttnat på filmer och serier, saknar väldigt mycket svenska program som man brukar sucka åt och inte uppskatta, men nu...längtar!

mys helg

Då är helgen slut. Sofia har vart på besök och vi har haft det mysigt, dock en otroligt misslyckad utgång, men sånt sker. Allt kan inte vara på topp. Men vi har ätit otroligt god mat och jag har hittat min favvo restaurang på aker brygge. Solstrålarna har ljust på oss hela helgen vilket har varit underbart. Det är säkert det sista septemberstrålarna som man får. 

Dags för lite dip och film, för att slappa hela kvällen. Älskar ordet "ingenting". Idag ska jag göra exakt ingenting. Puss


gatan där jag bor

Dags att berätta vad som försegår i lilla Öbergs liv. vissa vill ju verkligen att jag ska skriva lite då och då här. Jag är som sagt tillbaka till Oslo. Trivs, även om jag saknar allt det som sker på hemmaplan.
Har också nu kommit in i min position som vc chef, trivs som fisken i vattnet, känns som om jag redan jobbat i denna position, så känns inte som om så mycket har förändrats, förutom lönen. Skönt med att jag får max jobba 160 timmar i månaden, men får jobba över och får betalt för det. Kan man äntligen hitta på annat än bara cirkulera på jobbet.
Vi hörs vidare! 


RSS 2.0